Tirsdag 29. september stiller barna og ungdommen fra Harstad opp for havet og årets TV-aksjon. På den nasjonale strandryddedagen, vil de rydde deler av kystlinjen vår – fra Kasfjord til Sandtorg! 

Vi håper næringslivet i Harstad lar seg inspirere av barna og ungdommens fantastiske innsats og oppfordrer bedriftene våre til å bli pantefaddere. 

Hva er en pantefadder? 
Som pantefadder, gir din bedrift 100 kroner til TV-aksjonen for hver sekk med strandsøppel barna og ungdommen rydder – og du kan selv sette et maksimumsbeløp som passer for bedriften din.  

Barna og ungdommen får gjennom Panteordningen 100 kroner per sekk med strandsøppel – som doneres til TV-aksjonen. 

Harstad kommune har lovet å doble beløpet, slik at hver sekk har en verdi på 200 kroner. 

Nå utfordrer vi altså næringslivet til å høyne beløpet ytterligere! 

Tenk om vi sammen klarer å gi 300 kroner til TV-aksjonen for hver sekk med plastsøppel fjernet fra havet vårt!

Hvordan blir din bedrift pantefadder? 
Når du har bestemt deg for at din bedrift ønsker å bli pantefadder, gir du beskjed til næringsforeningen, til TV-aksjonen ved Kriss Rokkan Iversen (andre bedrifter) eller oss i styret av Harstad profileringspool – som noterer ned navn og eventuelt maksimumsbeløp. 

Organisering innsamling pantefaddere: 
Etter at ungdommen har gjennomført sin ryddeaksjon, vil vi telle opp antall sekker med strandsøppel samlet inn og organisere det tekniske rundt selve innsamlingen fra pantefadderne i Harstad. 

Vi håper så mange bedrifter som mulig vil bli pantefaddere. Slik kan vi sammen støtte opp om TV-aksjonen, ungdommens innsats og et renere hav!

Bli med, bli med!