Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.

Harstadkonferansen 29 april 2022

29. april @ 08:00 - 16:00

Små byers store mulighet !
Den største megatrend i verden de siste årene har vært at folk vil bo i byer.For 120 år siden bodde ti prosent i byer, i 2006 var det blitt til 50 prosent og prognosene er at 75 prosent vil bo i byer i 2050.Og det er særlig de store byene som tiltrekker seg nye innbyggere.
De store byene er multikulturelle, alle er der og alt er mikset sammen.Religion, mat, kultur og kommersiell virksomhet.Du vil alltid finne noe og noen som passer for deg i en stor by.
Men i de store byene det er også høye boligpriser, store avstander, høy kriminalitet, slum, miljøforurensninger og utfordringer i å løse velferdsamfunnets behov.
De store byene har kreative kluster som endrer by og verden med sine tanker og ideer.Det er en image ved de store byer: håp, muligheter og det gode liv.
Men det er også arbeidsløshet, håpløshet og isolasjon.Avstanden mellom de som lykkes og mislykkes blir stadig større.Og den avstanden er konfronterende og farlig.
Pandemien akselrerer en pågående mot-trend der det er kult å bo i en liten by som oppfører seg eller har mange av de tilbudene du finner i en stor by.Pandemien forsterket noen av storbyenes svakheter og fikk frem kvaliteter til mindre byer. Derfor kan tida etter pandemien være de små byers store mulighet til å bli fremtidas foretrukne bosted. Hvordan skal små byer i nord gripe denne muligheten som også er muligheten til å vinne den ungdommen som er så viktig for å få finansiert og løst fremtidens velferdsoppgaver.Hva er det de små byer må ha når de skal «oppføre» seg som en storby for å bli en attraktiv småby.
Det blir topp innledere , spennende programledere , god kultur, frokost, lunch og mye small- talk !!
Meld deg på HER

Detaljer

Dato:
29. april
Tid
08:00 - 16:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:

Arrangør

Harstad Profileringspool

Sted

Thon Hotel
Sjøgata 11
Harstad, 9400 Norge
+ Google-kart

Detaljer

Dato:
29. april
Tid
08:00 - 16:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:

Arrangør

Harstad Profileringspool

Sted

Thon Hotel
Sjøgata 11
Harstad, 9400 Norge
+ Google-kart