Herlighet for en fest det ble!

Herlighet for en fest det ble!

HERLIGHET!!!

Vi gjorde det igjen!!
For 10. gang snudde vi Harstad på hodet og laget verdens beste bakgårdsfestival i byen vi bor i. Som festivalsjef er jeg utrolig stolt, imponert, ydmyk og ikke så rent lite rørt over det enorme engasjementet til våre Bakgårdshelter, og hva vi sammen har klart å skape. Uten denne innsatsen ville det ikke vært mulig å lage en festival!

Aldri før har vi hatt så mange fantastiske Bakgårdshelter som i år. Over 350 personer har lagt ned tusenvis av timer og brukt tid og krefter for å lage tidenes byfest. Mange har tatt seg ferie, andre har tar ut avspassering, mange har skaffet seg barnevakt og noen har reist veldig langt for å være med å lage tidenes 10-års jubileum. Og takket være innsatsen til dere Bakgårdshelter blir festivalen omtalt, av artister og rutinerte festival-leverandører, som en av de beste og mest velorganiserte festivalene i hele Norge.

Mark King i Level 42, som har opptrådt på festivaler i over 40 år, stoppet uoppfordret ved kontoret til staben og sa: This is a very professional setup. A fantastic festival.

Vokalist «Elg» i Dance With A Stranger sa etter konserten at Bakgården må være landets beste festival.

Tusen takk til hver og én! Dere er GULL, og den største «sponsoren» til festivalen!

Ni ganger tidligere har vi arrangert Bakgården. Ni ganger har vi begeistret et stadig større publikum. Og ni ganger har vi lagt litt penger til side slik at vi kunne bruke ekstra på vårt 10-års jubileum. Og for et jubileum det ble.

HEFTIGE MÅL

Vi satte oss mange heftige mål til årets jubileumsfeiring:
• Vi skulle skape magiske øyeblikk for regionens befolkning.
• Vi ønsket å teste ut et nytt konsertområde for å utvikle festivalen og legge tilrette for et større publikum og større artister for fremtiden.
• Vi satte oss som mål å lage et enda bedre og større Bakgårdsmarked som skulle leve sitt eget liv uten å bli berørt av konsertene på kveldene.
• Vi satte oss som mål å sette en verdensrekord.

Vi nådde alle disse målene!
• På ny skapte vi magiske øyeblikk som går inn i historiebøkene takket være konserter det allerede går gjetord om.
• Det nye konsertområdet fungerte enda bedre enn forventet. Mange var skeptiske på forhånd, men etter tre dagers folkefest har det utelukkende kommet positive tilbakemeldinger fra publikum. Festivalområdet fungerte veldig bra, alt fra akkreditering og innslipp, via barområder og Norges reneste festivaltoaletter, til de effektive matserveringsområdene, kunne festivalgjengerne kose seg uten at de måtte stå nevneverdig lenge i kø eller trengsel.

• Bakgårdsmarkedet ble tidenes best besøkte. Det krydde av folk i hele sentrum og flere utstillere melder om salgsrekorder. Det ble trangt om alle sitteplassene og hele handelsstanden i Harstad sentrum nøt godt av den rekordstore folkemengden.

• Ingen andre festivaler i Norge har satt en Guinness verdensrekord, men i Harstad fikk vi det til. Sammen med Sæteråsen sag, Harstad Stålmontasje og Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank har vi laget verdens største fungerende klesklype i heltre som allerede er blitt et yndet fotomotiv.
Klesklypen er plassert midt på torget i Harstad.

Sammen får vi det til og sammen får vi til det meste.
«Alt går ant, det er bare å gjøre det» – pleier jeg å si 🙂

• Dessverre er det ett mål vi satte oss, som vi ikke lyktes å nå. Vi trodde at vi skulle sette publikumsrekord i år. Det greide vi dessverre ikke.

Til tross for at vi hentet noen av de heiteste artistene på den internasjonale pop-himmelen – store stjerner som spiller på gigantiske stadioner over hele verden for større publikum enn det finnes innbyggere i Harstad – så solgte vi færre billetter i år enn i fjor. Men vi har hele tiden sagt at vi skulle bruke av de oppsparte midlene våre for å feire 10-årsjubileet, og for en fest vi lagde 🙂

Takk!

I en hel uke har vi vært en av regionens største bedrift: 130 forskjellige vaktoppsett fordelt gjennom 24 timer over 7 dager. 68 forskjellige leverandører. Totalt har over 640 personer, artister, leverandører og utstillere vært involvert i BAKgården 2018. Alt dette krever heftig organisering. Her kommer vår enestående stab inn. Den består av frivillige ildsjeler som har jobbet gjennom hele året for å planlegge vårt 10-års jubileum.

Denne gjengen er helt utrolig og unik og har stått på døgnet rundt! Jeg ønsker å takke hver enkelt av dem!

Tusen takk til vår produsent Børge Hoseth. Ansvarlig for Bakgårdsmarkedet Maria Henriette Nygård. Sjef sikkerhet, Ron Torbjørnsen og beredskapssjef Kristian Hyllestad. Arenaansvarlig Cato Kåringen og dekoransvarlig Hanne Thin Markussen. Frivilligansvarlig Kjersti Hågensen Selnes og Jan-Erik Winther, barsjef Rune Selnes, artistansvarlig Caroline Stenseth Reinland, transportansvarlig Viggo Gotliebsen, sjef for  salg- og miljø, Gøril Madsen, sjef interncatering Mona Anita Forsberg, akkrediteringsansvarlig Baard Olsen, kommunikasjon- og SoMe-medarbeiderne Bente-Lill Dankertsen og Camilla Finvik. Og sist, men ikke minst, Gina Gabrielsen, vår 7. mor i huset 🙂

Sender også masse varme tanker til vår alles Stig Gudmundsen som ikke hadde mulighet i år.

I tillegg har staben noen enestående NKér som har stått på døgnet rundt i festivaluka.

Stor takk til Børje Solvang, Helene Hundere, Daniel Olafsen, Lena Christin Magnell, Gjertrud Oppheim Jensen, Karina H Pedersen, Monica Thorheim Olsen, Thor Hugo Ervik, Kristine Rasmussen, Ole-Kristian Nygård, Benedikte Reinland og Gro Kulseng-Hansen.

God lyd under konsertene er særdeles viktig. Vi er så heldig å ha lydguruen Øystein Wierli med oss år etter år som sørger for den beste lyden til publikum.
En stor takk til en fantastisk mann.Det samme med Audiolight som har levert kvalitet år etter år.

Takk for oppmøtet
Takk til byens og regionens befolkning som støttet opp om festivalen. Alle dere som ikke tok turen gikk glipp av mye, så vi håper vi ser dere neste år.

Det har kokt i sentrumsgatene av blide og fornøyde mennesker, og det var til tider vanskelig å bevege seg. Det går lovord langt utenfor regionen vår.

Takk for 2 millioner kroner
Årets sponsorer har bidratt med 2 mill. Dette har gitt oss en solid grunnmur i festivalen.

Våre sponsorer stiller opp for oss og vi oppfordrer alle våre venner til å støtte opp om dem. En stooor takk til dem alle!!

Harstad Sparebank, OBS!, Harstad Tidende, Bar Harstad, Telia, Byggesystemer, Hålogaland Kraft, Østbø, Oris Dental, DNB, Sparebank1 Nord-Norge, Monter Per Strand, El Installatøren. LO Stat, Aker BP, Harstad kommune og Troms Fylkeskommune.

Takk til gårdeiere, butikkdrivere, beboere og leietakere.
Områdene i begge bakgården eies jo faktisk av endel personer/firmaer.
Uten velvilje fra dem, så hadde dette heller ikke gått.
Stor takk for lånet til gårdeierne, butikkdrivere, beboerne og leietakere. Bakgårdene er nå ryddet så rein som de ikke har vært siden sist vi lånte den.

Takk til fantastiske artister
Takk til alle artistene som sørget for mange musikalske høydepunkter!
Tilbakemeldingene fra dem alle er at de ønsker å komme tilbake og de er mektig imponert over festivalen, mottakelsen og behandlingen de får.

Takk for trygghet og sikkerhet
Vi er bestandig glade for å ha alle nødetatene og Røde kors tilstede under festivalen. De gjør en viktig jobb og er med sin tilstedeværelse med på å skape ro og trygghet. Takk til alle dere som var på vakt disse dagene!

Takk til dere alle!
Vi har mange leverandører til festivalen og vi ønsker å takke dem alle for stor velvilje og strålende samarbeid.
En ekstra takk til Aktiv Media for video og filmproduksjoner. Stor takk til Byggesystemer for utrolig god leveranse på infrastruktur. Det samme med A-laget i kommunen.

Våre partnere og leverandører er veldig mange og stiller opp for oss til alle døgners tider. De ønsker alle å være med å Seire ved å dele og leverer produkter og tjenester av høyeste kvalitet. Det gjør jobben med festivalen trygg og behagelig.

Takk alle venner av Bakgården for at dere gir oss tilliten og stiller opp og gjør festivalen til en uforglemmelig opplevelse!

BAKgården 2019 er allerede under planlegging og vi lover å gi alt for på nytt å skape magiske øyeblikk i verdens beste Bakgårdsby 🙂

Hilsen Jan Santocono
Festivalsjef