Seire ved å dele-prisen 2018

Seire ved å dele-prisen 2018

Nina Margrethe Dons-Hansen ble vinner av Seire ved å dele-prisen 2018

Seire ved å dele- prisen deles i år ut for 20. gang på Harstadkonferansen. Prisen skal være en stimulering og oppfordring til en type adferd som bringer Harstad-samfunnet, alle vi som bor og virker her, til nye høyder. Og vi føler sterkt at også i år har vi har funnet en verdig vinner, sier Lisbeth Ringstad, Mona Kristine Rosvold og Knut Ivar Mikalsen som er i årets jury.

Dette ble sagt fredag 25. januar om årets prisvinner:

Årets prisvinner, Nina Margrethe Dons-Hansen, har i mange år stått på for å øke pulsen i regionen rundt generelt, og i Harstad-samfunnet spesielt, samt bidratt til å realisere en rekke nye samfunnsutviklingsprosjekter innen kunst/kultur/opplevelser, næring og miljø.

Prisvinneren har, i tillegg til å drevet sin egen virksomhet og arbeidet for flere selskaper i det private næringsliv, også arbeidet innenfor ulike sektorer med kommunale, interkommunale, regionale og nasjonale prosjekter.

Samfunnsengasjementet har brakt prisvinneren inn i roller og funksjoner som prosjektleder i ulike sammenhenger. Imella-prosjektet er kjent i hele regionen.

Det samme er Kunststien langs havnepromenaden i Harstad. Prosjektet har for alvor tatt form både på land og til vanns, ikke minst takket være prisvinnerens pågangsmot og gjennomføringskraft.

Årets seire ved å dele-vinner innehar også en sentral rolle i arbeidet med å sette Harstad og omegn på kartet i forbindelse med markeringen av 1000-årsdagen for slaget på Stiklestad.

Prisvinneren var i sin tid en aktiv pådriver for at Barnas Vikingfestival på Trondenes så dagens lys, et viktig tilskudd i formidlingen av regionens rike vikinghistorie.

I tillegg har hun gjennom en årrekke gitt kvinner i Harstad sin egen fantastiske opplevelsesdag med ulike arrangementer gjennom JENTESPRELL som det går gjetord om nasjonalt. Hun har også hatt ansvaret for planlegging og gjennomføring av næringskonferansen Re:tenk, og hun har hatt ansvar for idè, gjennomføring og finansiering av verdens nordligste naturlekepark; Fabeløya Naturlekepark.

Til høsten påtar hun seg sannsynligvis et nytt stort samfunnsengasjement hvis hun får det som hun vil, da er hun nemlig også å finne på èn av valglistene ved kommunevalget.

Harstad profileringspool og juryen gratulerer Nina så mye med prisen, og vi synes det passer godt å avslutte  med den finske filosofen Esa Saarinens ord: ”Mennesker kan løfte hverandre og skape samarbeidsmirakler”.